RSS

reportaje 2


El perill de facebook

El Facebook és una ret social molt coneguda, més en aquest temps en que fem servir Internet per tot. Las rets socials són el futur, o això diuen. Inclús si no tens un compte en facebook a vegades et pots sentir fins hi tot fora de lloc. La gen ho necessita per recordar-se dels aniversaris dels seus amics i familiars, per mantenir el contacte amb ells... Aquesta ret social, en concret, crea necessitat, ens crea una falsa il·lusió de que la necessitem. hauríem de plantejar aquella frase de “Aquesta foto per el facebook”, ja que quan fem una fotografia anem corrents a pujar-la al facebook, per canviar la foto de perfil ja que es massa antiga perquè portem una setmana amb la mateixa.
En aquest reportatge no vui parlar de el rumor de que cuan busques feina, lo primer que fan es anar a mirar al teu perfil per veure si ets un noi normalet, o si quan t'emborratxes et dona per vestir-te de teletubbie. Parlare de coses realment preucupants.
Quan ens fem un compte en facebook i acceptem els termins d'ús, estem donant a faceook tota l'informació que hi posem allà. Tots els drets d'imatge pasan a ser propietat seva. Inclús quan penjem una imatge, i la borrem al cap d'un temps, aquella imatge segueix estan en la base de dades de facebook.
Hi han empresas, que es dediquen a comprar aquesta informació, informació confidencial, per saber més sobre les persones que van a acontractar, o per veure lu que fan les persones que ja tenen contrctades. Per veure si la gen es “normaleta” o “rareta”. A part d'aquest atracament de la intimitat, alguns estudiants de algune universitats, fan estudis sociològics a traves dels comptes d'algunes persones.
Tot això són coses que realmen a ningú l'iagrada que fagin. Es hora de que ens preguntem si realmen això de les rets socials sens està anant una mica de les mans. 


Sirka Gener
4B 

0 comentarios:

Publicar un comentario