RSS

Reportatge: Greenpeace!

                                        GREENPEACE
Greenpeace (de l'anglès green: verd, i peace: pau) és una organització ambientalista i pacifista internacional, econòmica i políticament independent que no accepta donacions ni pressions del govern, partits polítics o empreses; formada al Canadà el 1971 i té la seu a Amsterdam.

El seu objectiu és protegir i defensar el medi ambient i la pau. Las campanyes de Greenpeace es centren en aquells problemes que segons l’organització amenacen més greument el futur del planeta i on es cometen atemptats contra la natura. Greenpeace porta a cap campanyes per aturar el canvi climàtic, protegir la biodiversitat, acabar amb l’ús de la energia nuclear i de les armes, i fomentar la pau.

Les campanyes estan agrupades bàsicament en quatre àrees: ecologia marina, atmosfera, energia nuclear i tòxics. Busca amb aquestes campanyes la notorietat de la premsa i amb freqüència aquestes actuacions són cridaneres i espectaculars, encara que polèmiques, tant que alguns cops eren acusats d’ecoterrorismes.

En la actualitat, Greenpeace conta amb aproximadament tres milions d’associats en tot el món. Amb ells l’organització intenta fer front a la creixent degradació del medi ambient del planeta.

Actua sota el convenciment de que la pressió pública, la acció directa no violenta i el passadís polític produeixen els canvis necessaris per un ambient millor.
reenpeace està present en 42 països. Són autònomes per a realitzar cada campanya dintre del context local que operen i a buscar suport financer per mitjà dels seus propis socis. Les oficines nacionals i regionals donen suport una xarxa de grups locals de voluntaris. Els grups locals participen principalment difonent les campanyes en la seva regió. Milions de simpatitzants que no estan organitzats en grups locals, donen suport a Greenpeace per mitjà de donatius mensuals.

Mireia Castilla.

0 comentarios:

Publicar un comentario